Assistenter berättar

 

Jag har arbetat som personlig assistent för en av NÄRAs kunder sedan november 1996 då företaget var nystartat och jag behövde ett extrajobb. Det har jag aldrig ångrat. Jag är utbildad förskollärare i botten och har även jobbat som föreståndare på daglig verksamhet. Jag har alltid haft stor nytta av min utbildning i jobbet som personlig assistent. Det bästa med jobbet är jag får så mycket tillbaka från både kund och företag. Att vara en del av detta ger mig mycket stor tillfredsställelse, framför allt när man vet att man gör skillnad. Och den ’credden’ får jag av både arbetskamrater och företag!

Lena, personlig assistent

Jag heter Micke och jobbar som personlig assistent hos NÄRA. Jag är även samordnare och jobbar på den centrala beredskapen med akut bemanning och arbetsmiljöfrågor. Jag har jobbat ungefär 15 år på NÄRA och det har alltid känts utvecklande. Företaget har känts inbjudande och intresserade av mig som person.
Min upplevelse av NÄRA är att vilken roll man än har känner man sig viktig, även om kunden alltid kommer i första hand.

Micke, personlig assistent, samordnare & central beredskap

Jag har jobbat som personlig assistent i snart nio år. Jag började först jobba extra vid sidan om mitt dåvarande jobb, men insåg snart att personlig assistans gav så mycket mer glädje, så jag bestämde mig för att satsa på det.

Jag har jobbat för flera olika assistansbolag under åren, men har stannat kvar på NÄRA för att de har bra värdegrund och utbildningar. Jag känner mig trygg med att gå till jobbet och kan fokusera på personen jag arbetar för, eftersom jag vet att NÄRA har koll på allt det andra, som lagar och regler och sånt.
Det bästa med jobbet är personerna jag jobbar för, jag lär mig så otroligt mycket av dem och deras familjer – ingenting är omöjligt – man behöver bara hitta vilka sätt som fungerar bäst. 

Det är kul att gå till jobbet, den ena dagen är inte lik den andra.

Sofia Personlig assistent