Häng med oss till Grinda naturreservat, 1-1,5 timmes båttur ut i Stockholms skärgård.
NÄRA och Ramp personlig assistans bjuder dig och dina assistenter som är i tjänst, på en heldag på denna tillgängliga och lummiga skärgårdsö.

En dag med frivilliga aktiviteter
Anders Andrae, tillgänglighetskonsult och egenföretagare, guidar oss runt till öns sevärdheter och berättar anekdoter om nu och då. Linus Palmqvist, från företaget ”Naturens hemligheter”, tar sedan över och ger oss en kortare växtkurs om framför allt vilka växter som går att äta. Efter det lagar han mat och vi får en lunch inspirerad av naturen.

Efter lunchen finns det tid att ta en egen sväng på ön, svara på quiz med chans att vinna fina priser, umgås med nya och gamla vänner eller bara njuta av allt naturen har att ge.

Du kan också spela boule, pingis, fotboll och mycket annat. Det finns höns, får och kor att hälsa på. I lanthandeln kan du handla lite smått och gott. Njut av en plats i solen på caféet eller med oss.
NÄRA och Ramp bjuder på fika innan det är dags att ta båten och åka tillbaka till storstan igen.

Tillgänglighet
Det går att åka permobil på de båtar vi kommer att välja, fram och tillbaka till Grinda. Du måste ange om du sitter i permobil eller rullstol i din anmälan. Även antal assistenter och ev. allergier måste anges vid anmälan.

Ön är ganska kuperad och vägarna är främst hårda grusvägar.

Anpassat torrdass finns vid södra bryggan, vid vandrarhemmet, vid badet i Hemviken samt Hamnkrogen Framfickan har en anpassad WC.
Det finns ingen golvlyft att tillgå.

Datum: Onsdagen 14 augusti
Tid: ca kl.8:00-16:30
Mötesplats: Strömkajen, Stockholm
Anmälan senast: Den 7 augusti via evenemang i Primass eller ring 08-511 744 40.